Četvrtak, 30 Maja, 2024
spot_img
spot_img
NaslovnicaBusovačaUčenice MSŠ Busovača drugo mjesto na Kantonalnom takmičenju u odbojci (FOTO)

Učenice MSŠ Busovača drugo mjesto na Kantonalnom takmičenju u odbojci (FOTO)

Danas je u Novom Travniku održano Kantonalno takmičenje SBK u odbojci za učenice srednjih škola. Na takmičenju su učestvovale i učenice Mješovite srednje škole Busovača koje su u konkurenciji deset škola sa prostora SBK-a osvojile sjajno 2. mjesto.

U grupnoj fazi turnira su pobijedile ekipu MSŠ Vitez i Gimnazije Fojnica rezultatom 2-0, a u polufinale ekipu Gimanzije Travnik istim rezultatom.

Najviše uzbuđenja i neizvjesnost do samog kraja donijela je finalna utakmica gdje su snage odmjerili MSŠ Busovača i Gimnazija Bugojno. Busovača je povela 1-0, ali Bugojno uzvraća i izjednačava na 1-1. Treći set u zaista zanimljivoj završnici Gimnazija Bugojno je imala malo vise sportske sreće i odnijela pobjedu 15:13.

Naše viceprvakinje su nastupale u sastavu: Rizvić Nermana, Brkić Amna, Šehović Irma, Lušija Azrudina, Zukić Amna, Drinić Emina, Drinić Amra, Pajić Rejhana, Ferhatović Hana, Lušija Amina i Hajdarević Anela pod mentorstvom profesora Jasmina Efendića.

Bitno je naglasiti da je ovom uspjehu doprinio i dugogodišnji rad busovačkih odbojkašica sa trenerom Nerminom Hodžićem u Odbojkaškom klubu Kaćuni.

Čestitke svima i želimo im mnogo uspjeha u budućnosti.

spot_img
POVEZANO
- Oglasi -spot_img
- Oglasi -spot_img

Popularno