Utorak, 25 Juna, 2024
spot_img
spot_img
NaslovnicaVijestiBiHTKD Kolektiv Bosna Rudar viceprvak F BiH i prvak međunarodnog takmičenja u...

TKD Kolektiv Bosna Rudar viceprvak F BiH i prvak međunarodnog takmičenja u tekwandou

Dana (nedjelja) 21.04.2024. godine, JU KSC “Mladost” u Gradu Visoko održano je Prvenstvo Federacije u taekwondou i Međunarodno takmičenje Bosna Rudar Open 2024”.

Učešće je uzelo 695 takmičara iz 40 klubova, iz BiH, Hrvatske i Crne Gore. TKD kolektiv Bosna Rudar je nastupio sa 170 takmičara u svim kategorijama.

Borbe za plasmane počele su u 09.30 h, a svečano otvaranje prvenstva počelo je u 13.00h. Prvenstvo je otvorio gradonačelnik g-din Mirza Ganić, a takmičarima su se obratili i načelnik Općine Kakanj g-din Bajtarević Mirnes i predsjednik TKD saveza BiH i FBiH g-din Šarić Samir.

U ukupnom plasmanu sa najviše bodova TKD Kolektiv Bosna zasluženo je osvojio prvo mjesto. Drugo mjesto je zauzela ekipa TKD Alfa Vogošća, dok je treće mjesto pripalo ekipi TKD Donat iz Zadra (Hrvatska).

Na Federalnom prvenstvu u taekwondou u ukupnom plasmanu TKD Bosna Rudar zauzeo je visoko 2. mjesto, a kadeti i junior na federalnom ekipni prvaci.

Zvanično drugi klub u državi po rezultatima, pored osvajanje titule vice prvaka na državnom prvenstvu, sada potvrdili i na federalnom prvenstvu. TKD Kolektiv Bosna Rudar predvodili su treneri Kerim Ahmedspahić,Adnan Kozlo,Sajra Kajević sa asistentima.

” Zahvaljujemo se svim pokroviteljima, sponzorima i svima koji su podržali ovaj sportski i borilački spektakl u Gradu Visoko.

Takođe, zahala Taekwondo savezu FBiH i čelnicima Taekwondo Saveza BiH, koji su podržali i propratili takmičenja.

Čestitke svim takmičarima, a posebno našim takmičarima koji su i ovaj put potvrdili dobre rezultate i nastavak dobre forme pred naredna takmičenja.

Upis novih clanova u Kacunima je na svakom treningu u OS ‘Kacuni’ u terminima:
Utorak od 18:00-19:00 h
Subota od 15:00-16:00 h

VAŠ TAEKOWNDO KOLEKTIV BOSNA RUDAR” – poručili su iz TKD kolektiva Bosna Rudar.

spot_img
POVEZANO
- Oglasi -spot_img
- Oglasi -spot_img

Popularno