Četvrtak, 30 Maja, 2024
spot_img
spot_img
NaslovnicaVijestiBiHSenad Pašić, iz Busovače, novi doktor medicine za Binfo.ba: "Naše ambicije određuju...

Senad Pašić, iz Busovače, novi doktor medicine za Binfo.ba: “Naše ambicije određuju našu vrijednost, trud će se jednog dana vidjeti.”

Senad Pašić iz Busovače, porijeklom Fojničanin novi je doktor medicine.

Odgovorio je na nekoliko pitanja za naše čitatelje:

1. Recite nam nešto više o sebi?

SENAD:  Zovem se Senad. Imam 28 godina. Završio sam srednju medicinsku školu u Fojnici, a nakon toga školovanje nastavljam na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli. Živim u Busovači. Oženjen sam i otac dvije djevojčice. 

2. Možete li nam reći nešto više o svom iskustvu tokom studija medicine i kako ste se odlučili za ovu karijeru?

SENAD:Od početka školovanja više su me zanimale prirodne nauke, tako da sam veoma rano znao da želim upisati medicinu. Što se tiče studiranja, nije bilo lahko, posebno na početku, ali kada se ima jaka volja i jasan cilj, sve to dođe na svoje.

3. Koji dio medicine vas najviše privlači i zašto? 

SENAD: Do sad su me najviše zanimale neurologija i psihijatrija ili kako je neki zovu “Nauka o duši”, za koju je fascinantno koliko se u posljednje vrijeme razvila.

4. Kako planirate da nastavite svoje obrazovanje i usavršavanje nakon diplome? 

SENAD: Danas, u doba tehnologije, medicina kao i druge nauke ubrzano ide naprijed, a ljekari to sve moraju ispratiti. Uglavnom, radi se o cjeloživotnom učenju. Što se tiče mog daljnjeg usavršavanja, o tome je još rano govoriti, što ovisi o prilikama koje će mi se pružiti.

5. Koja je Vaša poruka mladima? 

SENAD: Mladima bih poručio da uvijek budu ambiciozni jer naše ambicije određuju našu vrijednost. I također, da se uvijek trude, jer će se trud jednog dana vidjeti.

 

Iskreno se zahvaljujemo našem Senadu na izdvojenom vremenu i odgovorima za naše čitatelje. Redakcija portala Binfo.ba Senadu upućuje iskrene čestitke na postignutom uspjehu i želi mu puno sreće u nastavku života, ali i usavršavanja!

spot_img
POVEZANO
- Oglasi -spot_img
- Oglasi -spot_img

Popularno