Utorak, 25 Juna, 2024
spot_img
spot_img
NaslovnicaBusovačaOtvoreno dječije igralište ispred područne škole u Katićima

Otvoreno dječije igralište ispred područne škole u Katićima

Na radost najmlađih stanovnika Mjesne zajednice “Merdani” , okolnih mjesta i  njihovih roditelja jučer je ozvaničen završetak radova na izgradnji novog dječijeg igrališta ispred područne škole u Katićima.

Dječaci i djevojčice dobili su prelijepo mjesto za igru i druženje, gdje će moći slobodno vrijeme koristiti na najbolji mogući način. Oni su uživali spuštajući se niz tobogan, kao i na ostalim spravama za igru uz zabavu Klauna-Balondžije i maskota Miki i Mini maus koji su pripremili poseban program za djecu.

Igralište su otvorili načelnik općine Busovača Asim Mekić, Predsjednik Udruženja ‘Budi dio hajra’, Adnan Čolo, direktor OŠ Kaćuni, Đenan Hodžić i Eldar Tabaković, šestogodišnji dječak koji je prvi i probao sprave nakon montaže istih.

Predsjenik Udruženje ”Budi dio hajra”, Adnan Čolo naglasio je da su prošle godine urađena dva igrališta i to u G. Rovni i Lugovima, a da su ove godine u planu četiri nova igrališta od kojih je jedno upravo u Katićima. Ugrađeni mobilijar je u skladu sa evropskim standardima za sigurnost djece prilikom korištenja.

Direktor OŠ ”Kaćuni”, Đenan Hodžić je skrenuo pažnju djeci, ali i samim roditeljima da se igralište ne uništava i da svi moramo raditi na očuvanju istog kako bi što duže bilo u funkciji djeci.

Načelnik općine Busovača, Asim Mekić je kazao da će općina uraditi zaštitnu ogradu oko samog igrališta, poboljšati postojeću rasvjetu na igralištu, te asfaltirati prilaz igralištu. Također, naglasio je da će i dalje podržavati izgradnju igrališta na području općine zajedno u partnerstvu sa Udruženjem ”Budi dio hajra”.

Svi prisutni su iskazali zahvalnost organizaciji ”RukaNade” iz Amerike koja je i pored mnogobrojnih aktivnosti i potreba novčana sredstva izdvojila upravo za igralište u Katićima. Partneri projekta pored organizacije ”RukaNade” su općina Busovača i Udruženje ”Budi dio hajra”. Nakon svečanog otvorenja upriličen je vatromet uz muzički program.

spot_img
POVEZANO
- Oglasi -spot_img
- Oglasi -spot_img

Popularno