Petak, 19 Jula, 2024
spot_img
spot_img
NaslovnicaVijestiBiHOŠ KAĆUNI: Upriličen prijem kod direktora za učenicu Almiru Ibreljić, državnu prvakinju...

OŠ KAĆUNI: Upriličen prijem kod direktora za učenicu Almiru Ibreljić, državnu prvakinju iz Islamske vjeronauke

Direktor OŠ Kaćuni Đenan Hodžić jučer je upriličio prijem za Almiru Ibreljić, učenicu IX razreda, koja je svojim rezultatima i uspjesima u nastavnim i vannastavnim aktivnostima Osnvnu školu Kaćuni, ali i svoju Busovaču predstavila u najboljem mogućem svjetlu.
Almira Ibreljić je u protekloj školskoj godini pokazala visok nivo znanja na raznim školskim i izvanškolskim takmičenjima, a njen najveći uspjeh je ostvareno prvo mjesto na Državnom takmičenju iz predmeta Islamska vjeronauka, gdje je pokazala najviši nivo znanja te potvrdila svoj kvalitet i znanje.
Prijemu je, pored Almire, prisustvovao mentor nastavnik Ahmed Patković, razrednik Emrah Mešanović te Hasija Šabanović, pomoćnica direktora OŠ Kaćuni.
Almira svoj put nastavlja dalje kroz srednjoškolsko obrazovanje, tokom kojeg joj želimo da nastavi nizati uspjehe i predstavljati sebe i zajednicu u najboljem mogućem svjetlu.
Kao prvorangirana na državnom takmičenju, Almira će biti predstavnica Bosne i Hercegovine na jubilarnom 10. međunarodnom takmičenju iz Islamske vjeronauke, koje će se održati 28. i 29. 6. 2024. godine u Sarajevu, a nakon toga sa svojim mentorom putuje na nagradno putovanje u Istanbul 30.6.2024. godine.
 
Almiri i njenom mentoru nastavniku Ahmedu želimo mnogo uspjeha na spomenutom takmičenju.
spot_img
POVEZANO
- Oglasi -spot_img
- Oglasi -spot_img

Popularno