Petak, 19 Jula, 2024
spot_img
spot_img
NaslovnicaBusovačaNedić s načelnicima sedam općina SBK potpisao ugovore vrijedne 1,7 milijuna KM

Nedić s načelnicima sedam općina SBK potpisao ugovore vrijedne 1,7 milijuna KM

Federalni ministar prostornog uređenja Željko Nedić potpisao je danas u Novom Travniku 20 ugovora vrijednih 1,7 milijuna KM sa sedam načelnika općina s područja Srednjobosanskog kantona, Ministarstvom zdravstva i socijalne politike SBK, te Javnom ustanovom Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca.

Ministar Nedić kazao je da je riječ o projektima od kojih će koristi imati svi građani FBiH.

– Radi se o projektima utopljavanja zgrada radi uštede energije, projektima preventive i sanacije posljedica uslijed klizišta i poplava te projektima zaštite nacionalnih spomenika. Danas je potpisano ukupno 20 ugovora. Čestitam aplikantima koji su pravovremeno i kvalitetno predali zahtjev i ostvarili pravo na realizaciju ovih projekata od kojih će građani imati koristi. Pozivam sve potpisnike da čim prije pristupe nastavku realizacije u smislu raspisivanja natječaja i ugovaranja radova – rekao je ministar Nedić.

Potpisivanju ugovora prisustvovala je i predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara koja je istakla da je važno da Vlada FBiH putem resornih ministarstava prepoznaje i podržava projekte iz oblasti poljoprivrede, prostornog planiranja, te poduzetništva i obrta.

Načelnik općine Busovača Asim Mekić rekao je kako je sve spremno za realizaciju projekata u ovoj općini.

– Mi smo danas potpisali tri projekta koji nam puno znače i nastojat ćemo ih što prije realizirati. Napravili smo okvirni sporazum sa izvođačima radova i gotovo odmah možemo pristupiti izvođenju radova – naglasio je Mekić.

Načelnik Novog Travnika Stjepan Dujo, također, je istakao značaj ovakvih projekata za lokalne zajednice.

– Mi ćemo realizirati tri projekta. Jedan je sanacija gradske prometnice, drugi je utopljavanje naše sportske dvorane, a treći je spomenik Maculje koji je pod zaštitom UNESCO-a, gdje ćemo raditi na izradi projektne dokumentacije za buduće uređenje tog prostora – kazao je Dujo.

fbihvlada.gov.ba

spot_img
POVEZANO
- Oglasi -spot_img
- Oglasi -spot_img

Popularno