Četvrtak, 30 Maja, 2024
spot_img
spot_img
NaslovnicaVijestiBiHJedanaest zlatnih, jedanaest srebrenih i osam bronzanih: PK Sport time briljirao u...

Jedanaest zlatnih, jedanaest srebrenih i osam bronzanih: PK Sport time briljirao u Dubrovniku

Proteklog vikenda ekipa PK Sport time nastupila je na Međunarodnom plivačkom mitingu “Zlatni Orlando” u Dubrovniku. Ekipa od 16 plivača doplivala je do 30 odličja od čega 11 zlatnih, 11 srebrenih i osam bronzanih, čime su na najbolji način otvorili ljetnu takmičarsku sezonu, te najavili učešće na predstojećem Evropskom seniorskom i Evropskom juniorskom prvenstvu.

– Iza naših takmičara je još jedan uspješan vikend i najava, vjerujemo, još jednog uspješnog ljeta. Poslije uspješno odrađenih visinskih priprema ovo je bilo prvo takmičenje na kojem su provjeravali formu pred nastupe na Evropskom seniorskom i Evropskom juniorskom prvenstvu. Postignuti rezultati daju nam razlog za optimizam, ali i ulijevaju neophodnu dodatnu dozu samopouzdanja za nastavak sezone – rekao je Evelin Avdić, šef stručnog štaba Plivačkog kluba Sport time.

Za najbolje plivačice Međunarodnog plivačkog mitinga “Zlatni Orlando” u kadetskoj kategoriji proglašena je Zerina Vrabac, dok je među juniorkama bolja od ostalih bila Iman Avdić.

Zerina Vrabac postavila je i novi državni rekord Bosne i Hercegovine u kategoriji kadeta u disciplini 200 metara delfin.

Stručni štab Plivačkog kluba Sport time u Dubrovniku činio je i trener Aldin Avdić.

spot_img
POVEZANO
- Oglasi -spot_img
- Oglasi -spot_img

Popularno