Utorak, 25 Juna, 2024
spot_img
spot_img
NaslovnicaVijestiBiHJedan od najpoznatijih objekata u Zenici: "Kratka pauza za namaz, molimo da...

Jedan od najpoznatijih objekata u Zenici: “Kratka pauza za namaz, molimo da sačekate”

Vidite li šta piše na ovom papiru na frižideru od sladoleda?
Ako ne vidite, evo prenijet ću vam: “Kratka pauza za namaz. Molimo da sačekate.”
Znate li gdje je ovo napisano? U centru grada Zenice, na glavnoj šetnici, na najprometnijoj ulici i dijelu grada Zenice.
Ovo je poslovnica “Urban Ice Cream”, slatki odjeljak Urban Grill 2-a, jednog od najpoznatijih ugostiteljskih objekata u gradu.
Dokaz da vjera može i treba da bude na prvom mjestu, te da se posluje na halal način jesu brojni primjeri mladog Armina Gafurovića, inače vlasnika ovog zeničkog brenda, te velikog humanitarca i dobročinitelja, omiljenog među Zeničanima, te pomagača u svemu, pa i u zdravlju maca ili pasa, koji se s vremena na vrijeme pojave u blizini.
Njegovi usposlenici mogu bez problema da obavljaju svoje vjerske obaveze, na vrijeme klanjaju namaz, dok je hidžab za uposlenice čak i poželjan, bez uslovljavanja da to mora biti neki dresscode, uniforma sa hlačama ili odjećom s kojom se ne ispunjava propis hidžaba.
Dugo godina radim na brojnim i raznovrsnim humanitarnim i društveno-korisnim projektima i to s ponosom kažem, a još ponosnije naglašavam da ne postoji projekt u kojem sam bila sudionik, gdje smo se za neku pomoć ili uslugu obratili Arminu i njegovoj ekipi, a da on nije bez ikakve protuusluge to realizovao, odradio i pomogao.
Svaki dan teške teme, pljuvanja, omalovažavanja jedni drugih, neka ovaj tekst bude podstrek mnogim, ne samo ugostiteljskim radnicima i vlasnicima istih, nego i onima čije djelatnosti dolaze u kontakt s širim masama.
Znate da volim pohvaliti kvalitet, i znate da ko me posluša (kao što je bio slučaj sa cheese piletinom) ne pogriješi, pozivam vas nastupanjem toplijih dana da se počastite pravim, ukusnim i vrhunskim sladoledom u poslovnici “Urban Ice Cream” i osjetite ukus pravog sladoleda.
Poslovnica se nalazi odmah poslije Urban Grilla na Kamenom mostu, prije ulaza na pijacu s lijeve strane.
I ne, ovo nije plaćena reklama. Ko god isto postupa ili ima primjere ove vrste, draga srca ću objaviti.
Prenosi se od Ebu Hurejre, radijallahu anhu, da je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: ”Kada Allah zavoli nekog Svoga roba, pozove meleka Džibrila, alejhisselam i kaže mu: ‘Ja volim tog i tog Svoga roba, pa ga i ti zavoli!’, i Džibril ga zavoli. Potom Džibril pozove stanovnike nebesa (meleke) i kaže im: ‘Allah voli tog i tog Svoga roba, pa ga i vi volite!’, i oni ga zavole. Zatim se ta ljubav spusti i na Zemlju i takav čovjek bude prihvaćen kod ljudi.” (hadis bilježi Buharija). – Prenosi Adla Abazović na svom Facebook profilu
spot_img
POVEZANO
- Oglasi -spot_img
- Oglasi -spot_img

Popularno