Petak, 19 Jula, 2024
spot_img
spot_img
NaslovnicaVijestiSvijetJavni skup i Marš mira u Beču: Sjećanje na žrtve genocida Srebrenice...

Javni skup i Marš mira u Beču: Sjećanje na žrtve genocida Srebrenice njeguje se i u Beču

Povodom 29. Međunarodnog dana sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, savez bosanskohercegovačkih udruženja u Austriji „Consilium Bosniacum“ 7. jula 2024 organizovao je tradicionalni Marš mira.

Učešće na javnom skupu uzeli su Sevlid Hurtić (ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine), Robert Laimer (zastupnik u državnom parlamentu Republike Austrije), Ćamil Duraković (potpredsjednik bh. entiteta Republika Srpska), Ernst Woller (predsjednik bečkog parlamenta), vido linkom gosp. Miro Lazović (bivši predsjednik Skupštine Republike Bosne i Hercegovine) –Nedžad Avdić (preživjeli genocida u Srebrenici), Hind Hafuda i Eidel Malowicki (ambasadorice MJLC) i Damir Saračević (predsjednik saveza bh. udruženja u Austriji „Consilium Bosniacum“).

Sa kolonom dužom od dvije hiljade ljudi, zajedno smo odali počast svim žrtvama genocida u Srebrenici i podsjetili na najstravičniji zločin počinjen na tlu Evrope nakon Drugog svjetskog rata. Ovim događajem naglašavamo važnost sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici i ističemo potrebu za radom na miru, istini i suzbijanju mržnje kako bi se izgradilo pravednije društvo, poručuju iz saveza „Consilium Bosniacum“.

(Senzor.ba)

spot_img
POVEZANO
- Oglasi -spot_img
- Oglasi -spot_img

Popularno