Četvrtak, 30 Maja, 2024
spot_img
spot_img
NaslovnicaVijestiBiHHattab Čamdžić (12) najmlađi učesnik iz Kalesije na cazinskoj biciklijadi, predano i...

Hattab Čamdžić (12) najmlađi učesnik iz Kalesije na cazinskoj biciklijadi, predano i marljivo pratio ekipu

Članovi biciklističkog kluba “Kalesija” proteklog vikenda bili su u Cazinu gdje su učestvovali na Cazinskoj biciklijadi, koju je organizovao MTB Club X-Treme Cazin.

Ruta biciklijade je ove godine bila izmjenjena, tehnički manje zahtjevna odnosno rekreativnog karaktera i prilagođena svim uzrastima, a cilj je druženje, zabava i uživanje u prirodi.

Pradano i marljivo jedan dječak iz Kalesije, veliki zaljubljenik u biciklizam, pratio je ostalu ekipu.

Najmlađi učesnik iz BK Kalesija je Hattab Čamdžić (12), koji se posebno isticao svojom odgovornošću, predanošću i želji da savlada rutu, a uz podršku ostalih učesnika, posebno oca, bez problema je pratio ostalu ekipu u ovoj zahtjevnoj etapi.

 

“Biciklistički klub Kalesija zahvaljuju se vrijednim članovima iz MTB Club X-Treme Cazin na odličnoj organizaciji, lijepom dočeku, ljubaznosti, ekstra pripremljenoj stazi Cazinska biciklijada 2024. Sve pohvale od nas. Šest sati vožnje i 310 km u jednom pravcu je zaista vrijedilo.”, napisali su iz klubate najavili ponovni dolazak u Cazin.

U znak zahvalnosti za sjajan doček kalesijski biciklisti su domaćinima uručili poklone, knjigu “Kalesija” i fotografiju sa motivima Čaršijske džamije.

Naši biciklisti bili su najbrojniji na biciklijadi, a i ženski dio ekipe dobio je pohvale za upornost, trud i promociju žena u ovom sportu.

spot_img
POVEZANO
- Oglasi -spot_img
- Oglasi -spot_img

Popularno